my foLLoweR

Saturday, 22 September 2012

MYINOVASI2012


harap dapat masuk MYINOVASI2012
siapa tak nak masuk?? gilo kalau tak nak masuk..hadiah dia lumayan sehhh

group aku, sape yang tak kenal,,PAPAN SERPAI CREW hahaha

nie design banting kami...LAWA tak???
biasa je but SIMPLE...kami suka yang simple but menarik..

ni poster no1 kump aku....
hantar orang untuk design kan...

hahaha sian orang yang tolong design poster kami
sampai demam2x die buat
PADAT gilo inform kteowg...but ok, nice...


poster no2..

kawan - kawan yang nak masuk MYINOVASI untuk yang akan datang syarat dia:
  1. daftar  http://www.emailmeform.com/builder/form/tWwq60oARL
  2. nak poster 2 keping
  3. bersaiz A2
  4. dalam poster kene letak no ID PENDAFTARAN (myinovasi yang bagi no tu melalui email anda)
  5. no ID kene letak kat bawah poster
  6. jangan letak LOGO institusi anda & nama kumpulan pula
  7. design mesti menarik & senang orang nak faham poster anda
  8. yang penting mesti ada ADVANTAGES, POTENTIAL CONSUMER & COMPETITOR pada project anda
  9. selalu tengok website ni http://www.myinovasi2012.com/

senang kan nak faham...yang sedih nya, masih ramai yang tak faham apa kehendak MYINOVASI nak...main buat je, bukan nak p faham kan..isy isy isy...if tak paham juga, tu poster kami untuk contoh anda hehehe

*p/s: selamat mencuba
thank SYUK, sebab tolong kami

Monday, 2 July 2012

kEpoNg AdvENtuRE gENg pApAN sERpAi

adventure memang adventure
2bulan nie la geng papan serpai nk hasilkan 1papan yang
"HANYA ALLAH JE YG TAHU"

perjalann yg penuh masalah BUT don worry kteowg still boleh satel kan hehe
13 JUN 2012 menjadi saksi geng papan serpai (GPS) menghadapi msalah yg sukar nek KTM, LRT, TEKSI huhuhu,,kalo cite kat org, mesti ramai xcye pe yg GPS lalui..

gerak je ke TBS, 1 hari suntuk GPS kol En Hashim FRIM tak dapat2x..
hampa mmg hampa, but GPS tetap pergi,,
bak kata MAI "niat betol kan" walaupun aq & nad teringin nau g SOGO..
huhu xg la, walaupn juz nk jalan tgk sekitar KL..

sampai je KEPONG, mlm kteowg...

bedel KFC,,peh aq plak mkn ayam,,aq mkn sikit je..aq ngn tasya je kot kuat mkn,,aq bedeel la kentang n koslow mai hahaha, perut masuk angin pny pasal, mkn aje aq..

pagi2 GPS bgun pagi2x, dgn pakai mcm nk g keje kahwin -NAD MAI TASYA yg ckp-
nk jumpa org frim pny pasal..
"niat betol kan"
alhamdullah, kol yg ke-7, En Hashim angkat kol aq,,
adtrdtedqgyuafchjbxdajhfegauyrvbhfbghfrdsbkrrhe84t5uhsdfhvsjhdg4hjc xterkate aq nk ckp, suke ny aq bila En tu angkat,,,,,hny ALLAH je tahu...

perbincgn ngn org FRIM mmg baik dan berjalan dgn lancar..


17 JUN 2012 tarikh yg azimat utk GPS mulekan projek kt FRIM
nie kat hostel FRIM yg disediakn utk kteowg,,peh best,,air-cond ny sejuk, bilik bersih eh mcm 5 star la hai hehe................

pnt x pnt je aq time ni,,,kaki mmg sakit r, sbb pakai safety boat huhu

nie hari pertama ISNIN 18 JUN
itu mesin kisar yg aq p masuk kn kenaf, peh bising2x, keje yg paling xsuke sekali kene kutip dgn habuk yg byk, x tahan bila masuk hidung huuhu...
kalo bdk kejeruteraan mst kenal "SIEVE TEST" hehe tapi kat FRIM pny SIEVE bapak ah besau gilo, samapikn nad n aq kene panjat hehe tu fungsinya nk menghasilkan saiz kenaf yg bebezo..


habis keje, kteowg p release pnt..kteowg p jalan n pusing kawasan frim
peh cantek2 kawasan die,,tue waterjump not waterfron sejuk air die..

hari kedua SELASE 19 JUN
ketowg xwat keje sngt sbb gam UF xde, rest la sikit kot kteowg but still kene g bengkel
ptg kteowg try wat papan yg fisrt,hmm xjd pon sbb mesin mixer ade prob sikit, hampa,,,

hari ketiga RABU 20 JUN


yahooooooo,, akhirnya jadi..hari ini la yg paling penat, sbb wat sampai mlm kteowg sambung nk wat something utk sok wat test hmm



ptg je tibe, kteowg p taman cuci mate haha bdk nie la kteowg cuci mate..keletah benau tp naseb ade sikit release pnt jmp bdk nie hehehe kteowg gelar die "belalang" dan dlm ingtan kenangan GPS

hari keempat KHAMIS 21 JUN
test di mulekan fuhhhhhh letih seh, sekali 4test kteowg wat
hehehe terer xterer je time tu kene marah ngn En S =D

hari kelima JUMAAT 22 JUN
pukul 8pg ag, da mule wat kerja2 nk hasilkan papan serpai utk jadokan sample utk bawa balik poli
memakan masa dalam 1minggu untk buat benda tu...

-dgn susah pyh geng papan serpai buat, aq harap group aq akn menang time hari innovasi kelak-


terima kasih
En Hashim, En Jalali, En S dan Abg Nabil sentiasa dlm ingt kami

Saturday, 28 April 2012

gENg giLA - giLA

Papan Serpai Crew
roshidayah rozali
diploma kejuruteraan awam
politeknik merlimau melaka.

mesti ramai xthu ape itu papan serpai?
alamak, cari la sendiri pe itu papan serpai hehehe...

 

nie geng aq, dowang yang byk tolong aq time siapkan proposal projek n pembentangan projek awam,,
pehhh naseb bek supervisior yg kami pilih ade pengalaman
dalam bab kayu..

thank korang
kite jumpa next sem, untuk siapkan material kite kkkk..